چگونه دامنه اصلی خود را انتخاب کنم؟

پیش از اینکه سراغ آموزش انتخاب دامنه برویم ، ابتدا توضیح مختصری در مورد دامنه داریم. دامنه سایت همان آدرس سایت شما است که در بالای صفحات سایت به نمایش در می آید. برای مثال دامنه گوگل google.com است. منظور از سایت هم اطلاعاتی هست که مرورگر دریافت می‌کند.

برای سایت شما نیاز به دوتا چیز خیلی مهم دارید که اولی خرید دامنه است و دومی هم خرید هاست، که با متصل شدن دامنه و هاست به هم و در نهایت قرار دادن کدهای برنامه‌نویسی و اطلاعات روی هاست، وقتی آدرس دامنه رو وارد می‌کنید یک سایت برای شما باز می شود.

یک دامنه متشکل از نام دامنه، پروتکل، TLD ( پسوند دامنه ) و یا می تواند دارای یک ساب دامنه باشد. برای درک بهتر عکس زیر رو مشاهده کنید:

ویژگی های دامنه؟؟

  • هر دامنه منحصر به فرد است. دامنه‌هایی که ثبت میشوند تا زمانی که اعتبار دارند ، صرفا برای یک فرد یا شرکت قابل ثبت هستند. اما این امکان وجود دارد که در صورت خالی بودن یک پسوند دامنه مثل net. با همین نام دامنه ای را ثبت کنند.
  • دامنه ها قابل تمدید هستند. مثلا شما می توانید دامنه ای را برای یکسال و یا بیشتر تمدید کنید.
  • مفهوم دامنه با URL کاملا متفاوت هست ، اما فرق URL با domain چیست؟ دامنه صرفا شامل آدرس صفحه اصلی سایت شما بدون قرار گرفتن پیشوندی مثل www و متعلقات دیگه در ادامه آدرس هست. اما زمانی که شما یک آدرس مثل https://google.com/index را در مرورگر وارد می‌کنید شامل URL یا آدرس صفحه‌ای از سایت که روی دامنه قرار دارد. پس میتوان گفت که صفحه اصلی یک سایت به نوعی نام دامنه و سایر صفحات URL منحصربه‌فردی هستند که روی دامنه قرار گرفتند.

انواع دامنه

حالا که متوجه شدید دامنه چیست و چه کاربردی دارد، باید با انواع دامنه ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید برای سایت خود دامنه ای مناسب انتخاب کنید. به طور کلی میتوان گفت دامنه ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند.(البته این تقسیم بندی معیار مناسبی برای دسته بندی دامنه ها نیست و ما صرفا جهت آموزش انواع دامنه ها استفاده می کنیم)

دامنه های ملی : این نوع دامنه‌ها مختص یک کشور و دوحرفی هستند و در صورتی که یک فرد خارجی قصد ثبت دامنه ملی یک کشور رو داشته باشد ، نیاز است تا مدارک هویتی را برای شرکت های ثبت کننده دامنه ارسال کند. برخی از دامنه های ملی کشورهای مختلف:

ایران:ir

هند:in

ترکیه:tr

ساموا:ws

توالو:tv

البته دامنه برخی کشورها به دلایل گوناگونی مثل مخفف بودن یک عبارت، علاوه بر ملی بودن به عنوان دامنه بین المللی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.مثلا دامنه کشور ساموا به دلیل مخفف بودن عبارت Web Site نیز یک دامنه بین المللی نیز به حساب می آید.همچنین دامنه هند به علت مخفف بودن عبارت internet نیز یک دامنه بین المللی است.

دامنه های بین المللی : این نوع دامنه ها به صورت بین المللی قابل استفاده هستند.مانند Com که ابتدای کلمه Commerical به معنی تجاری و Net ابتدای کلمه Network به معنی شبکه و org نیز ابتدای واژه organization به معنی سازمان است.

دامنه های موضوعی : این نوع دامنه‌ها برای سایت هایی با فعالیت های خاص هستند. به عنوان نمونه دامنه‌هایی مثل shop و یا blog که برای سایت‌های فروشگاهی و  وبلاگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.​

 

تا اینجای کار تقریبا با کلیات مباحث مرتبط با انتخاب دامنه آشنایی پیدا کردید. برای انتخاب یک دامنه جدید و یا تغییر دامنه سایتتان ، در پنل ساده و داشبورد ، قسمتی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده است را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید.

از این صفحه شما میتوانید دامنه های مورد نظر خود را متناسب با کاربرد سایتتان و  هزینه مناسب پیدا کنید و بخرید.همچنین می توانید نام دامنه خود را فارسی انتخاب کنید و یا از دامنه های حراج سایت ایران سرور استفاده کنید. برای مثال من میخواهم یک دامنه عمومی بخرم.

برای خرید دامنه عمومی از منوی بالای صفحه گزینه “ثبت دامنه” و سپس “ثبت دامنه عمومی” را انتخاب میکنم.

حال در این صفحه می توانید  پسوندهای دامنه های عمومی که در ایران سرور وجود دارد را جستجو کنید و از قیمت آن مطلع شوید. من دامنه ای را با پسوند info انتخاب کرده ام.دامنه را در قسمت مشخص شده وارد کنید و سپس بر روی آیکون جستجو کلیک کنید.

اگر با این پیغام مواجه شدید،تبریک می گویم، دامنه شما آزاد است و میتوانید آن را انتخاب کنید. اگر پیغامی مبنی بر این که دامنه شما تکراری است را دریافت کردید باید دامنه مورد نظرخود را عوض کنید.


برای بزرگنمایی کلیک کنید.

برای بزرگنمایی کلیک کنید.

پس از اینکه دامنه مورد نظر تایید شد، وارد صفحه زیر می شوید. در این صفحه میتوانید مدت زمان اعتبار دامنه خود را تعیین کنید.برای مثال دامنه من یکساله است.شما میتوانید از یکسال تا ۱۰ سال مدت اعتبار دامنه خود را انتخاب کنید. سپس روی گزینه افزودن به سبد خرید کلیک کنید.مشاهده می کنید که اکنون دکمه ادامه خرید فعال می شود.با زدن دکمه ادامه خرید به صفحه بعد منتقل می شوید.



در این بخش دو قسمت اصلی وجود دارد.یکی قسمت هاستینگ و دیگری تنظیم DNS. اگر نیاز به هاست دارید از قسمت افزودن می توانید هاست با فضای مورد نظر خود را انتخاب کنید و پس از پرداخت هزینه در اختیار شما قرار میگیرد.اما در اکثر مواقع شما به طور مستقیم نیاز ندارید تا هاست تهیه کنید. در قسمت DNS شما باید DNS موردنظر خود را وارد کنید. اما اگر نمیدانید DNS چیست توضیح مختصر پایین را مطالعه کنید. پس از وارد کردن DNS های مورد نظر دکمه ادامه را بزنید.

به صورت مختصر DNS یا Domain Name System یک پروتکل شناخته شده در عرصه ی شبکه های کامپیوتری و خصوصا اینترنت می باشد. کار DNS، تبدیل نام دامنه ها مانند Google.com به IP می باشد. در یک تعریف کلی، DNS جهت تبدیل نام دامنه به آدرس IP می باشد و وظیفه ی اصلی DNS ارتباط بین آدرس های IP، نام سیستم کاربران و وب سایت ها و حوزه های مربوطه می باشد.

در این قسمت تنظیمات دامنه به اتمام می رسد و مشخصات دامنه شما ازجمله هزینه پرداختی نهایی نمایش داده میشود. اگر کوپن تخفیف دارید در قسمت مشخص شده وارد کنید و سپس گزینه پرداخت نهایی را انتخاب کنید.

این بخش هشدار برای ورود به سایت است.اگر شما هم مانند من از ابتدا وارد حساب کاربری خود نشده اید در این قسمت باید اقدام کنید.

در مرحله آخر اطلاعات شخصی خود را وارد کنید و تیک گزینه “موافقت با شرایط استفاده از خدمات” را بزنید و گزینه ثبت سفارش را انتخاب نمایید.در نهایت فاکتور خرید برای شما نمایش داده میشود و با انتخاب روش پرداختی و پرداخت هزینه دامنه شما در اختیارتان قرار می گیرد.



Add A Comment